Przejdź do głównej treści Przejdź do wyszukiwarki
Ośrodek Pomocy Społecznej w Sandomierzu

Sprawozdanie z działalności Zespołu w 2019 r.

Utworzono dnia 15.05.2020

Na podstawie art.9a ust.2 Ustawy z dnia 29 lipca 2005r. o przeciwdziałaniu przemocy w rodzinie ( DZ.U. z 2015 r poz.1390 ) oraz Uchwały Rady Miasta Sandomierza Nr LIV/466/2010 z dnia  3 listopada 2010r w sprawie trybu i sposobu powoływania i odwoływania członków Zespołu Interdyscyplinarnego w Sandomierzu oraz szczegółowych warunków jego funkcjonowania ( Dz. Urz. Woj. Świętokrzyskiego 2010.360.3891) został powołany Zespół Interdyscyplinarny w celu przeciwdziałania przemocy w rodzinie na terenie Miasta Sandomierza.

Zarządzeniem  Nr 60/2019/OPS Burmistrza Miasta Sandomierza  z dnia 07.03.2019r  powołano Zespół na III kadencję.  Aktualnie liczba członków Zespołu wynosi 27 osób. W 2019r. odbyło się 4 posiedzenia Zespołu Interdyscyplinarnego, jak również w ramach realizacji procedury Niebieska Karta zostało zwołanych 195 grup roboczych.

Podczas posiedzeń Zespołu poruszane były m.in. kwestie związane z funkcjonowaniem zespołu, propozycje szkoleń dla członków, napotykane trudności w realizacji procedury NK.

Zegar

Rok wcześniej Miesiąc wcześniej